SOMMERIDRETT

Olsen og Litlere tok første stikk på landeveien

By 24. april 2018*** No Comments
Erlend Litlere

Elise Marie Olsen og Erlend Litlere tok seieren i årets første landevei Norgescup i strålende solskinn.

I K-junior junior klassen var 3 runder av 22 kilometer i tøffe løyper i grenlandsområdet. De raskeste junior jentene hang med kvinner senior feltet et stykke ut på første runden. Frem til siste bakken mot mål kom Elise Marie Olsen (Halden CK) og Mari Hole Mohr (Stavanger SK) tett sammen. I stigningen inn mot mål viste Elise Marie Olsen seg sterkest og tok seieren med 4 sekunders margin. Heidi Indergård fra Molde CK tok tredjeplassen. Elise Marie Olsen tar da sammenlagtledelsen i Norgescup etter første runde.

-Jeg hang med kvinner senior over de harde partiene på første runde, men slapp litt etter det. Da fant jeg en god gruppe å kjøre med bak de, sier Olsen. Jeg hadde god kontroll i spurten med Mari og oppløpet passet meg godt sier en fornøyd norgescup leder.

I Junior menn klassen ble det satt høyt tempo fra start. Feltet holdt seg i stor grad samlet frem til 3 passering , og Andre Heggø (Ringerike SK) fikk en luke på 20 sekunder til hovedfeltet. Ved passering ut på runden hadde stillingen endret seg litt, Ludvig Fischer Aasheim (SK Rye Sykkel) førte ann alene foran en jagende gruppe på 4 ryttere bestående av Dennis Gråsvold (Grenland SK), Erlend Litlere (Bergen CK), Magnus Brynsrud (SK Rye Sykkel) og Daniel Årnes (kristiansands CK). Mot mål fikk Ludvig Fischer Aasheim det litt tøft, og ble hentet inn av den jagende gruppen. Erlend Litlere og Magnus Brynsrud fikk noen sekunder på den siste kilometeren og skulle gjøre opp om seieren i en spurt opp siste bakken. På oppløpet var Erlend Litlere sterkeste, og kunne noe overraskende innkassere årets første seier.

-Det ble kjørt veldig hardt fra start og jeg hang ikke med i det første bruddet, da trodde jeg det var kjørt. Vi sammarbeidet godt og fikk samlet feltet, hvor jeg kom meg med i det neste og avgjørende bruddet. Sier Litlere. Dette var et av de gøyeste rittene jeg har kjørt noen gang sier en smørblid vinner.

 

K-Junior
1. Elise Marie Olsen (Halden CK)
2. Mari Hole Mohr (Stavanger SK)
3. Heidi Indergård (Molde CK)

M-Junior
1. Erlend Litlere (Bergen CK)
2. Magnus Brynsrud (SK Rye Sykkel)
3. Dennis Gråsvold (Grenland SK)