SOMMERIDRETT

Srixon Tour i golf gir OL-billett

By 25. april 2018*** No Comments
3rd-Youth-Olympic-Games-2018-Buenos-Aires-Argentina-page-1024x768

Tre turneringer på eliteturneringsserien Srixon Tour blir tellende for kvalifisering til ungdoms-OL i Argentina. Dersom du er under 18.

I oktober arrangeres ungdoms-OL i Argentina der golf står på programmet. Det er verdensrankingen for amatører som avgjør hvorvidt en nasjon får delta, og slik det ser ut nå ligger Norge an til å delta.

Følgende turneringer inngår i kvalifiseringen til ungdoms-OL:
– Srixon Tour 1, Sola GK (gutter U19) / Stavanger GK (jenterU19)
– Srixon Tour 3, Meland GK (U19)
– Srixon Tour 5, Stiklestad GK (junior-NM U19)

Rangering beregnes etter hvilken jente og gutt som har oppnådd flest OoM-poeng i to av de tre turneringene. Ved poenglikhet legges oppnådde poeng i den tredje turneringen til grunn.

Youth Olympic Games arrangers i Buenos Aires, Argentina, 6.-18. oktober 2018. Det spilles 56 hull individuelt slagspill i tillegg til en miksturnering. En gutt og en jente kan kvalifisere seg, men det avhenger av at nasjonen er ranket topp 26 i verden (WAGR) basert på den høyest rangerte mannlige og kvinnelige utøveren sammenlagt, samt at Olympiatoppen godkjenner NGFs innstilling.

Må registrere seg innen 10. mai
Mens junioralderen i Norge er U19, er den U18 i resten av verden. Det innebærer at spillere som skal kvalifisere seg til ungdoms-OL må være 18 år eller yngre (født 2000 eller senere). Grunnet visum- og sikkerhetsbestemmelser må alle som kan bli aktuelle for en plass i ungdoms-OL registrere seg innen 10. mai på Olympiatoppens nettside https://olympiatoppen.typeform.com/to/Orvv9G.

Også i 2014 ble det arrangert ungdoms-OL, den gang i Kina. Fra Norge deltok Viktor Hovland og Sandra Nordaas.